Η Ελληνική γλώσσα με κάθε λέξη της, μπορεί ν ανατρέψει ακόμα και κυβερνήσεις…. θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, ρητορικά.

Χρόνια τώρα, υφίσταται το θέμα των Σκοπίων και της δήθεν Μακεδονίας με όλη την ψευδεπιγραφη ιστορία που δημιούργησαν για να αποδείξουν κάτι που δεν ειναι, αλλάζοντας στοιχεία και αποδείξεις αιώνων.

Αυτές τις μέρες αναρτώνται στις διάφορες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες  πως λόγω της ανάγκης τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ σκέφτονται σοβαρά να »απαρνηθούν» την αρχαία τους ταυτότητα.

Οταν απαρνείσαι κάτι, σημαίνει πως το έχεις και δεν το θες ένεκα κάποιας αιτίας. Αυτό δεν σου σταματά το δικαίωμα κατόπιν να το ξανα οικειοποιηθείς ή να απαιτήσεις.

Την ίδια ώρα που ο έτερος το αποδέχεται είναι σαν να έχει ήδη δεχτεί ότι νομίμως το κατείχες άρα δια της εις άτοπον επαγωγής σε αναγνωρίζει.

Τι λέτε κύριοι; πολύ έξυπνους σας έκανε η μητέρα φύση

Επίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται ν ανοίξει βιβλία για να αποδείξει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και πως τα Σκόπια καμία σχέση με την Μακεδονία έχουν . Η ιστορία μας ειναι γραμμένη στα τόσα αρχαιολογικά μνημεία, νεκρούς και μάχες , τα οποία κείνται όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα αλλα παντού στην Ελλαδα.

Επίσης υπάρχει και η αντίφαση , η εσκεμμένη αντίφαση. Τι σημαίνει διαπραγματευόμαστε την ιστορία. Είναι αντικείμενο που διαπραγματεύεσαι , είναι κτήμα που το αγοράζεις ;

Ή είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ως έμμεσος εκβιασμός ή και άμεσος λίγο πιο κάτω

Ο λόγος λοιπόν που διαβάζω είναι πολύ διφορούμενος με πολλές πάρα πολλές πτυχές κρυμμένες και πολλές παγίδες. Βέβαια δεν ειναι παράξενο αν σκεφτεί κανείς πώς δημιουργήθηκαν, απο ποιους, και για πιο λόγο τα Σκόπια, και τι ρόλο προτίθενται να παίξουν τώρα.

Προ των Σκοπίων υπήρχε μια Γιουγκοσλαβία η οποία έπρεπε να διαμελιστεί . Πρώτο τεστ στα Βαλκάνια όπου θεωρούνται η πυριτιδαποθήκη ,για την παγκοσμιοποίηση και ο καλύτερος μοχλός ελέγχου.

Ολα ξεκίνησαν απο την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας απο τους Αμερικάνους ήτοι Εγγλέζους με σκοπό την διάλυση της Ευρώπης σε κομμάτια ενώ ταυτόχρονα δια της σφαίρας επιρροής που θα δημιουργόταν στο γεωστρατηγικό σημείο θα ήταν στο υπογάστριο της Ρωσίας .

Εν έτη 1992 στην Ρωσία ο Πούτιν ήδη είχε ξεκινήσει την στρατηγική ανάκαμψης της χώρας του κάτι που δεν έμενε ούτε αδιάφορο ούτε εκτός ελέγχου απο τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής το οποίο φαινεται τα σχέδια των οποίων είχαν χρόνια νωρίτερα δρομολογηθεί .

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 5 κρατίδια  Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ Μαυροβούνιο το 2008 η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία (αυτόνομες επαρχίες Βοϊβοντίνας και Κοσσόβου).

Η Σερβία όμως κατέφυγε στον ΟΗΕ καθώς δεν έκανε αποδεκτή την μονομερή ανακύρηξη και το θέμα βρίσκεται στη Χάγη για να εκδικαστεί. Αυτό όμως δεν σταμάτησε την Γερμανία Αγγλία Γαλλία  Ιταλία και Αμερική (μέλη ΝΑΤΟ) να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος ώστε κατ αυτό τον τρόπο να προσθέσουν την ταφόπλακα στον πλήρη και ολοκληρωτικό διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας η οποία ήταν απο τις ισχυρότερες χώρες στα Βαλκάνια

Την ίδια ώρα η Κίνα και η Ρωσία επισήμως θεώρησαν παράνομη την απόσχηση. ΜΕ το καθεστώς που ισχύει σήμερα και με την βοήθεια του ΔΝΤ το Κόσοβο σήμερα είναι μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η αντίδραση της Σερβίας όμως ήταν άμεση δια μέσου του πρωθυπουργού της Ivica Dacic όπου ψηφίστηκε νόμος ο οποίος υποχρεώνει την κεντρική τράπεζα της να λειτουργεί προς όφελος και μόνο του λαού μη υπακούωντας ή τηρώντας τις αποφάσεις της Ε.Κ.Τ του ΔΝΤ με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη τους τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης  

Συνήθως όταν κάποιος αντιδρά στις ταγές της Ε.Ε που όμως δεν έχουν να κάνουν με τα Ευρωπαικά κράτη αλλά με τις 3 πόλης κράτη που ελέγχουν τον κόσμο και οποίες υπόκεινται to the Crown  έχει προβλήματα πολλαπλών διαστάσεων

O ρόλος λοιπόν αυτή την στιγμή , όπως και πάντα άλλωστε, των Σκοπίων ή να πω καλύτερα της Βαρντάσκα είναι να κατευνάσει την όποια αντίδραση απο την Ελληνική πλευρά για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ ώστε επισήμως κιόλας να χρησιμοποιηθεί ως ο Δούρειος ή άλλος ένας Δουρειος Ιππος στα Βαλκάνια όπου θα ελέγχει τις »ειρηνευτικές επιθέσεις εναντίων πάσης φύσεως τρομοκρατών» στην περίπτωση εκείνη που η πυριτιδαποθήκη εκραγεί .

Κάτι που δεν απέχει και απο την πραγματοποίηση αν η κατάσταση συνεχιστεί να ειναι ρευστή στις γύρω περιοχές . Αλλωστε δεν ειναι τυχαία η ίδρυση PESCO πρόσφατα (Pesco).Απλά μια ανάγνωση στους σκοπούς και η εικόνα ολοκληρώνεται

Την ίδια στιγμή ας μη ξεχνάμε το Macedonia Open Society Foundation που χρηματοδοτείται απο τον Σόρος και το οποίος προέβει σε μια γενναιόδωρη προσφορά 

Καθώς και το γράμμα του »Μακεδονικού Κονγκρέσσου» 

To οποίο δόθηκε στον Τραμπ στις 4.11.2017 οπου τα Σκόπια συνεχίζουν να αναφέρονται ως Μακεδονία.

Αρα η δήλωση που αναφέρεται στα διάφορα site και η οποία με μια ανάγνωση μπορεί να δείξει και μία συγκατάβαση μόνο έτσι δεν πρέπει να θεωρηθεί . Αρκούν δυο φράσεις

..απαρνηθούμε…

…εμείς γιατί δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε την ιστορία…

 

Απαρνήσε κάτι που κατέχεις

Διαπραγματεύεσε κάτι που είναι δικό σου

Τίποτα απο τα δυο δεν ισχυόυν και μόνο εκ του πονηρού μπορεί να θεωρηθεί ότι ειπώθηκε