Στο FIR Λευκωσίας πετούσε στις 11.2.2018 για πάνω απο 4 ώρες Αεροσκάφος Ηλεκτρονικού Πολέμου την ώρα που η Τουρκία στη Θάλασσα της Κυπριακής ΑΟΖ εκτελούσε αποστολή πειρατείας με τα Πολεμικά της Σκάφη

Τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ κοντά στον στόχο «Σουπιά»,  εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δείχνουν την πειρατική τους συμπεριφορά, όχι μόνο εμποδίζοντας το «Saipem 12000» να προχωρήσει, αλλά και διώχνοντας άλλα πλοία από την περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής, τα τουρκικά πολεμικά, ανάγκασαν το ρωσικό Ro-Ro πλοίο «Sparta» που απέπλευσε από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας με προορισμό την Ρωσία, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί  περίπου 20 ναυτικά μίλια νοτιότερα της κανονικής πορείας κατά μήκος των νότιων ακτών της Κύπρου.

Το μεσημέρι, εξανάγκασαν σε αλλαγή πλεύσης και το υπό σημαία νήσων Κομόρος φορτηγό πλοίο «Atlas Sema» που κατευθύνεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί νοτιότερα κατά 10 ν.μιλια όταν πλησίασε την περιοχή του στόχου «Σουπιά».

Στο μεταξύ, για περίπου τέσσερις ώρες από το πρωϊ μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, ισραηλινό αεροπλάνο Gulfstream 650 που σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου… πετούσε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, σε πολύ μεγάλο ύψος -της τάξης των 43.000 ποδών-, σε περιοχές δυτικότερα αυτής που βρίσκονται τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

 

 

Σχόλιο : Οτι συμβαίνει ή θα συβεί ή έχει συμβεί στην Κύπρο ειναι άμεσα συνδεδεμένο και με γεγονότα αντίστοιχα στην Ελλάδα . Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο κόσμος τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για τις χώρες. Οι μεγάλοι »σύμμαχοι» ή »εχθροί» παίζουν πάντα και στα 2 τραπέζια για να κερδίσουν. Είτε η χώρα χάσει κερδισμένοι θα ειναι είτε κερδίσει παλι το ίδιο. Τουρκία και Ισραήλ και Νάτο (πουντο) ένα και το αυτώ ειναι στην παρούσα φάση.