ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ»

Πιέζει η Ευρώπη για είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ -Ολες οι εξελίξεις

Φωτογραφία: Twitter/PrimeMinister

Φωτογραφία: Twitter/PrimeMinister

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ξεκινάει απόψε στη Σόφια της Βουλγαρίας η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων.

Απόψε, Τετάρτη, (19:30-22:30) θα λάβει μέρος το δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, στο οποίο κάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και το οποίο παραθέτει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Νωρίτερα (17:00-18:30), ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ). Προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει από τη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, το πρωί της Πέμπτης. «Πολύ μεγάλες», απάντησε χαμογελώντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο Ζάεφ, στο ίδιο ερώτημα, ευχήθηκε η αυριανή να είναι μια πετυχημένη συνάντηση.

Τουσκ: Η ΕΕ ο μοναδικός εταίρος που ενδιαφέρεται για σταθερότητα στα Βαλκάνια
Στην πρόσκληση-επιστολή που έστειλε ο κ. Τουσκ στους ηγέτες της ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΕΕ είναι ο μοναδικός «εταίρος» που ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων και την ευημερία των λαών τους, «σε αντίθεση με αυτούς που συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για γεωπολιτικό παιχνίδι σκάκι» [υπαινιγμός για Ρωσία-Τουρκία].

«Η ευρωπαϊκή προοπτική για τα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει να παραμείνει μια ειλικρινής δέσμευση και από τις δύο πλευρές», υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τουσκ στην επιστολή του, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα για επενδύσεις στην περιοχή, οι οποίες, όπως λέει, είναι προς το συμφέρον της ΕΕ.

Επιδιώκουν λύση στο ονοματολογικό

Σημειώνεται ότι θετικές εξελίξεις αναμένει ο Ντόναλντ Τουσκ και από τη συνάντηση των Αλέξη  Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στη Σόφια. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο στόχος δεν είναι μια ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων, στη Σόφια, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ευελπιστούμε να υπάρχει καλή έκβαση» μέχρι τον Ιούνιο, που χαρακτήρισε «μήνα-κλειδί» για τις αποφάσεις της Ε.Ε. σε σχέση με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σχολίασε, επιπροσθέτως, πως «τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την Αθήνα και τα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας είναι θετικά».

Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ την Πέμπτη

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στη διμερή συνάντηση που θα έχει το πρωί της Πέμπτης (10:15-11:15) ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γείτονος. Πριν από την αυριανή συνάντησή τους, οι δυο αρχηγοί θα παρίστανται αμφότεροι στην προσύνοδο του ΕΣΚ και στο αποψινό δείπνο.

Το αποψινό δείπνο
Το ανεπίσημο δείπνο των ηγετών της ΕΕ θα γίνει απόψε, Τετάρτη, στο Sofia Tech Park, πριν από τη Σύνοδο (δεν θα προκύψουν συμπεράσματα). Στο μενού των συζητήσεων συμπεριλαμβάνονται τρία θέματα: η ψηφιακή καινοτομία, οι εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και η συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, σε συνέχεια της ανακοίνωσης αποχώρησης των ΗΠΑ.


Πιέζει ο Τουσκ για το Σκοπιανό
Τα βήματα ενός οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια, θα εξετάσουν, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο διπλό ραντεβού στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων για το μέλλον της περιοχής.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε, μάλιστα, χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών της με τις γειτονικές χώρες της, «που άλλωστε αποτελεί και προϋπόθεση για την ενταξιακή προοπτική τους». Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα διαδραματίζει «πάντοτε» εποικοδομητικό ρόλο στα Βαλκάνια.
Η Αθήνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων, και θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία για την επιστροφή της Ελλάδας στην περιοχή, έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία ήταν απούσα κυρίως λόγω της εμπλοκής με την ονομασία των Σκοπίων.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης

Ενόψει της συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ η κυβέρνηση επανέλαβε τις θέσεις και τις κόκκινες γραμμές της:
«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, η οποία θα ισχύει έναντι όλων πράγμα που εξ ορισμού προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα» δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς προϋποθέτει επίλυση, προϋποθέτει μία βιώσιμη συμφωνία σε ό,τι αφορά το θέμα του ονόματος.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει το σύνολο των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση για το όνομα. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στις συνεχιζόμενες συζητήσεις με τους γείτονές μας «έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο απέχουμε ακόμη αρκετά από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας». Έκανε λόγο για εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική συνάντηση στη Σόφια, επισημαίνοντας ότι, ωστόσο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προεξοφληθεί ότι θα καταλήξει σε συμφωνία και συνεπώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και επόμενος γύρος, ώστε να διανυθεί η απαιτούμενη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Ολα τα Βαλκάνια στη Σύνοδο Κορυφής

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν εκτός από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και οι ηγέτες των 6 εταίρων της ΕΕ στα Βαλκάνια, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και Κοσσυφοπέδιο. Επιπλέον, αναμένεται να παραστούν η ύπατη εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

 

 

Xρειάστηκε μία τετραετία με τον Τσίπρα για να μας ακούν και να μας σέβονται….   Οπου βρεις τοίχο βάρα το κεφάλι σου!

 

Eίδα ένα βιντεάκι που σήκωσε το πρωθυπουργικό γραφείο με τον Τσίπρα να δηλώνει ότι τώρα πια μας ακούν και μας σέβονται…..  και δεν έχω λόγια να περιγράψω τη φάτσα μου πως κοιτάει τον υπολογιστή!

Xιλιάδες χρόνια ιστορίας,  μία μόνιμη χορηγία πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη,  στις Επιστήμες του ο πλανήτης μιλάει τη γλώσσα μας….  και χρειάστηκε μία τετραετία με τον ΣΦΥΡΙΖΑ  και τον Αλέξη για να μας ακούν και να μας σέβονται!

Μέσα στο βιντεάκι εχει και το άλλο το ραμολιμεντο μέσα στη Βουλή μας και δηλώνει ότι μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα περνάει στην κανονικότητα…  Γιατί μέχρι χθες δεν είμασταν κανονικοι  ήμασταν  τα γκαγκά του πλανήτη…  και όλο αυτό το Αίσχος  βγαίνει σαν αποτέλεσμα επειδή κάποιοι κρίνουν και χαρακτηρίζουν με βάση το ζωγραφιστό χαρτάκι!

Δεν έχεις τα φράγκα του  ρόθτσαϊλντ… είσαι αντικανονικός!!…  όλα με μέγεθος και σύγκριση με το ζωγραφιστό χαρτάκι…  Δεν πα να είσαι Ένας λαός με τεράστια φιλοσοφία…. μία χώρα που  όλη η γη θα ήθελε να μείνει και  Να ζει….. μία χώρα όπου δημιουργήθηκαν τέχνες,  ποίηση,  θέατρο,  επιστήμες, έρωτας, ήλιος…. μοναδική ζωή….  για αυτά τα χάπατα  είσαι αντικανονικός!!

…και το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένας Chief executive  σαν τον Αλέξη…. που με τη μαεστρία του  έκανε την Ελλάδα πάλι να τη σέβονται….  αυτός και ο Μέγας Αλέξανδρος πρέπει να έχουν μείνει!!

Πρωθυπουργός του 15%….  ο οποίος βγήκε  γιατί κορόιδεψε τον Έλληνα…. γιατί του είπε ότι το χρέος… Είναι απάτη…. και ότι θα σκίσει τα μνημόνια…. σήμερα έχει το θράσος και βγαίνει και σου λέει ότι οι θυσίες των πολλών.. πλέον θα γίνουν οι ανάγκες των πολλών…ΠΛΕΟΝ;;….  Γιατί έγινε πλέον κύριε Διευθυντά….  Εσείς είσαστε σε αυτή τη θέση γιατί υποσχεθήκατε από την αρχή ότι οι ανάγκες των πολλών είναι ο οδηγός σας προς το όραμά σας!

Κατά τον Αύγουστο μεριά με βάση τις εντολές από την κυριαρχη εταιρεία που εργάζεται ο κύριος Τσίπρας θα γίνει εκδήλωση όπου θα ανακοινώνεται η έξοδό μας από τα μνημόνια…  και επειδή ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου… να υπενθυμίσω ότι ποτέ δεν έγινε  έρευνα του γιατί χρωστάμε η πόσα χρωστάμε και ποιοι είναι υπεύθυνοι που τα χρωστάμε…. Όπως υποσχέθηκαν για να έχουν εξουσία….. να υπενθυμίσω ότι τα μνημόνια που ήταν απάτη… που ήταν επονείδιστο χρέος…. που ξεχρέωσαμε τις τράπεζες τις ιδιωτικές…  και αυτές σήμερα με τις πλάτες του ίδιου καθεστώτος παρανομούν εντέχνως και στα όρια…. με το να ζητούν από τον κοσμάκη να τους αποπληρώσει… τα ηδη απόπληρωμένα δάνεια  από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας….  καλώντας τους να κάνουν μία νέα σύμβαση με κούρεμα 80 και 90% του  υποτιθέμενου χρέους τους…..  και για να γίνει όλο αυτό ντε και καλά να υπογράψεις ένα νέο δάνειο!

Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η έξοδό μας από τα μνημόνια….  που θα το ξαναπώ…. που ποτε  δεν μάθαμε αν τα μνημόνια  ήταν η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της γης ή όχι….  καλούμαστε να βγούμε στις αγορές και να ζητήσουμε δανεισμό με 5%….   και εκεί έρχεται η φώτιση που μπορεί να πει κάποιος Ασε ρε φίλε καλύτερα Μείνε με τους απατεώνες!

Εάν πάρουμε δάνειο από τις αγορές….   η τρωικά…η τροια με ενα αλλο Ω…και Κ……Έχει το δικαίωμα να μας ελέγχει ανά δίμηνο και αν δεν έχουμε τηρήσει ότι έχουμε υπογράψει να μας κηρύξει σε Άτακτη χρεοκοπία Χωρίς καμία άλλη κουβέντα!

Κάποια στιγμή από ότι θυμάμαι το 2010 ανακηρύχθηκε η χώρα σε επιλεκτική χρεοκοπία… αυτά τα χαρτάκια που έχουν πάνω Αυτό το μήνυμα….  την σφραγίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας… νομικά Κάποια στιγμή πρέπει να δηλωθούν σε απόλυτη χρεοκοπία… νομικά!

Τώρα πια μας σεβονται Τώρα πια μας ακούν… και γιατί να μην ακούν τους μαλάκες που τους έδωσαν τα πάντα και αντί να βρουν το σθενος να κάνουν ένα έλεγχο του  χρέους…  και να οδηγήσουν την όλη κατάσταση στα ανθρώπινα δικαιώματα…. και εκεί να διεκδικήσουν οι ίδιοι οι φορείς του εξωτερικού να αποδείξουν την απάτη… αυτοι τους ξεπούλησαν τα πάντα!

Δώσαμε νεράκι,  δώσαμε χωματάκι,  δώσαμε ενέργεια,  δώσαμε  υπέδαφος…..  και τώρα έχουμε τη νέα τάξη πραγμάτων με τα όμορφα σενάρια της….  να διεκδικεί Αιγαίο μέσω Τουρκίας…..  να απειλούν με πόλεμο εάν περάσουμε σε γεωτρήσεις…..  και τα γνωρίζετε μην τα λέω και σας κουράζω!

Όταν ήταν ο Γιωργάκης ο Gap  επάνω στην εξουσία…. Έλεγε σε βίντεο του…. δεν υπάρχουν πετρέλαια…. μέσα σε έξι χρόνια… αντε 8….. η πίτα μιλάει μόνο για πετρέλαια…. η για φυσικό αέριο…. την ίδια εποχή ο ίδιος που σήμερα σας λέει ότι περνάμε ΠΛΕΟΝ…  στο δίκαιο των πολλών….  έκανε το παγώνι…  μέχρι να πάρει τη θέση του κυρίου Διευθυντά!

ο Αλέξης αν ξαναβγεί θα ξαναβγεί επειδή έχει ήδη ονομασει  Έλληνες ακόμα και τους εξωγήινους…. Όχι απλά τους Πακιστανούς και τους  αφγανούς….  έχει φέρει και εξωγήινους….  ψηφοφοροι από τον Άρη,  την Σελήνη,  την Αφροδίτη και δεν ξέρω απο που αλλού…

Ο κυριούλης αυτός που περπατάει στο κόκκινο χαλί Και παρουσιάζεται στο βίντεο σαν τον αρχηγόπούλο  που έβαλε την Ελλάδα στη σωστή πορεία…. είναι ο ίδιος που από πίσω έχει δημιουργήσει ομάδες και ομαδούλες με κοντάρια και  στυλιάρια…  οι οποίοι όντως τυχαίως με τις κινήσεις τους εμποδίζουν οτιδήποτε είναι ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων!…

Αυτός ο μορφονιός  που λέει ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…  έχει μία ιδιαίτερη ιδέα του τι είναι Δημοκρατία Μιας και αυτός και το σινάφι του είναι η αρχική συντελεστές και εκτελούν την πρώτη στρατηγική φιμωσης της ελευθερίας του λόγου  σε όλα τα επίπεδα και τα μέσα επικοινωνίας…  υπάρχουν βίντεο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν  οι ίδιοι  ότι η δουλειά τους είναι να τρολάρουν στο ίντερνετ και να κάνουν καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να σταματήσουν τις αντίθετες φωνές να λένε την δική τους άποψη!

Αλέξη αυτόν τον πολιτισμό της δικαιοσύνης που οραματίζεσαι,  αυτή την πράξη προς το δίκαιο,  πάρτην μαζί με τον πολιτισμό της χεστρας που γλύφεις  και βάλτη στον πατο σου παιδακι μου!

Stranger…