ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ...

ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ;

56
0

«Εζωσαν τα φίδια» τον Ρ.Τ.Ερντογάν όταν το έμαθε: Ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης…

Ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη προ ημερών με τον εκσκαφέα του και στην συνέχεια απελάθηκε στην Τουρκία δηλώνοντας τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά των  ελληνικών αρχών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανουπόλεως, την Κυριακή 6 Μαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα .

sg01 Andrianoupoleos 1

Ο  38χρονος Τούρκος οδηγός Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, δικάστηκε και απελάθηκε …πήγε να ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από χιλιάδες «Τούρκους» πιστούς .

Σύμφωνα πάντα  με το Evros-news.gr, ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που το  Σάββατο 5 Μαίου επέστρεψε κοντά στην οικογένεια του, δεν ξέχασε ότι τις τρεις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τον επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, συζήτησε μαζί του και του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που πέρασε.

Έτσι, την επομένη της επιστροφής του στην Τουρκία, αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, πήρε την 11μελή οικογένεια του και πήγε να… εκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο για την ενέργεια του να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί δίπλα του.

Η κίνηση του Τούρκου υπηκόου είναι μια κίνηση σεβασμού καταρχήν στην χριστιανική θρησκεία, από μεγάλη μερίδα σημερινών Τούρκων , ενώ εμπεριέχει και στοιχεία που σαφώς χρήζουν  διερεύνησης.

Δέος και τρόμο έπαθε η τουρκική κυβέρνηση όταν προ μηνός  μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας, εκατομμύρια Τούρκοι  «μπήκαν» για να αναζητήσουν τις ρίζες τους, και ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι και  φέτος όπως και κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου στην Πρίγκηπο κοντά στην αιώνια βασιλεύουσα του ελληνισμού Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμειγνύονται με τους χριστιανούς ικετεύοντας για ένα «σύγχρονο θαύμα» σε όλα τα τους προβλήματα  που ταλανίζουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Δεκάδες Τούρκοι ιμάμηδες , ειδικά τώρα επί εποχή του σουλτάνου Ερντογάν,  στην πλατεία της νήσου Πριγκήπου προσπαθούν, μάταια όμως, να πείσουν τους μουσουλμάνους πιστούς να γυρίσουν πίσω και να μην πάνε να προσκυνήσουν το Άγιο χριστιανό καβαλάρη της χριστιανοσύνης που πάντα «ακούει» τις φωνές των ευσεβών και πιστών ανθρώπων από όπου και να προέρχονται, και ο οποίος μέχρι τώρα έχει βοηθήσει πολλούς Τούρκους και χριστιανούς  …στα τάματα τους.

Μιλάμε για συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, που περιμένουν ατέλειωτες ώρες για να να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, αφήνοντας σημειωμένα δίπλα από αυτήν με τις ανθρώπινες παρακλήσεις τους, …για υγεία, ευτυχία , καλό γάμο, και πολλά άλλα.

 

Υπενθυμίζουμε: Ο Αντιπρόεδρος του Ερντογάν «προτιμά» τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες…

Άλλο ένα «κρούσμα» ανωτάτου κυβερνητικού λειτουργού της τουρκικής κυβέρνησης με «φιλοχριστιανικές» τάσεις, αναδεικνύεται η περίπτωση του τέως αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Beşir Atalay, ο οποίος παρά τις αυστηρές εντολές του Ισλάμ ότι είναι μεγάλη αμαρτία να επισκέπτεσαι για να προσευχηθείς χριστιανικό ναό και κυρίως να ανάψεις κερί αναπέμποντας ευχή , τολμά και μάλιστα δημόσια να επισκέπτεται μοναστήρια και ανάβει κεριά σε εκκλησίες.

Ο Beşir Atalay φωτογραφήθηκε πριν από δυο χρόνια μαζί με την σύζυγο του Ερντογάν, την Εμινέ Ερντογάν, να βρίσκεται σε χριστιανική εκκλησία και να παρακολουθεί Θεια λειτουργία ενώ φωτογραφήθηκε την ώρα που άναβε ένα κερί κάνοντας μια ευχή.

Ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια είχε επισκεφτεί το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στην Καρπασία της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου και αφού προσκύνησε και εξέφρασε τον μεγάλο του σεβασμό προς τον ιερό αυτό χώρο που κάποιοι ισλαμιστές θέλουν να τον κρατούν κλειστό, άναψε και ένα κερί προσευχόμενος.

Ο Beşir Atalay είναι ακαδημαϊκός και θεωρείται από τα πιο μορφωμένα μελη της τουρκικής κυβέρνησης, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες και διατέλεσε μέλος της τουρκικής επιτροπής της UNESCO.

Το εθνικό μητρώο της Τουρκίας – Eνεργοποιήθηκε  για την εδραίωση της μουσουλμανικής εθνικιστικής ταυτότητας 

Η  προσπάθεια εκατομμυρίων Τούρκων που εισήλθαν ηλεκτρονικά στο σύστημα μέσω ειδικής εφαρμογής στο ευρύ κοινό, αποσκοπούσε στην προώθηση της έννοιας του μουσουλμανικού εθνικισμού ως κεντρικής σημασίας για την τουρκική ταυτότητα, τονίζει Τούρκος επιστήμονας με το όνομα  Kaya Genç .

Το άνοιγμα του μητρώου περιείχε έγγραφα που χρονολογούνται από το 1880, και από τον Φεβρουάριο προκάλεσε έντονο δημόσιο ενδιαφέρον . Πολλοί …εκατομμύρια Τούρκοι έσπευσαν να ανακαλύψουν την καταγωγή τους.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες  Αρμένιοι, Σύριοι, Έλληνες και Εβραίοι είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και αφετέρου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την «τουρκικότητα» των πολιτών της χώρας.

Αυτή η «τουρκικότητα» ορίζεται με τη φράση «όποιος συνδέεται με το τουρκικό κράτος είναι πολίτης» και κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας ως μέρος της φιλοσοφίας του πρώην ηγέτη της χώρας Κεμάλ, ο οποίο έτσι ήθελε να «δημιουργήσει» την τουρκική εθνικότητα σε εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι απλά δεν ήταν και δεν είναι τουρκικής καταγωγής .

 

Απέπλευσαν είκοσι τουρκικά πολεμικά πλοία και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων – Πυκνά αντιαεροπορικά πυρά απέναντι από τη Χίο

 

Η Τουρκία βγάζει όλο τον Στόλο της στο Ανατολικό Αιγαίο. Από τα ξημερώματα απέπλευσαν από τη βάση του Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο τα πρώτα τουρκικά πλοία για να καλύψουν το ανατολικό Αιγαίο. Ολος ο τουρκικός στόλος έχει αποπλεύσει και βρίσκεται σε θέσεις μάχης.

Η ετήσια άσκηση «BEYAZ FIRTINA 2018» ή «Λευκή Καταιγίδα 2018» θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου και για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στο ελληνικό Πεντάγωνο και τις Ένοπλες Δυνάμεις από την μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη μεγάλο αριθμό μονάδων (φρεγατών, ΤΠΚ, κανονιοφόρων και υποβρυχίων) στο Αρχιπέλαγος παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις ενώ ετοιμάζεται για την άσκηση «Καταιγίδα».

Την ίδια στιγμή είναι ενεργοποιημένα τα ραντάρ του Στρατού στα νησιά και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα τόσο η αντιαεροπορική άμυνα όσο και οι Μοίρες των πολεμικών αεροσκαφών.

Στο Ανατολικό Αιγαίο από βορά προς νότο είναι ανεπτυγμένες, πάνω από είκοσι τουρκικές μονάδες.

Συγκεκριμένα έχουν αποπλεύσει 6 τουρκικές φρεγάτες, 3 κορβέτες, 11 πυραυλάκατοι, άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, 1 πετρελαιοφόρο, 3 περιπολικά σκάφη, 4 ρυμουλκά.

Προς το παρόν είναι εστιασμένοι ανατολικά, από βόρεια προς νότια ανατολικά.

Πυκνά αντιαεροπορικά πυρά έκαναν την νύχτα μέρα  απέναντι από την Χίο, στα 65 χλμ η απόσταση από τον φωτογραφικό φακό του aegean hawk.

Ελικόπτερα Super Cobra μαζί με τις πυραυλάκατους TCG VOLKAN, TCG MARTI και TCG DOĞAN και ταχύπλοα σκάφη μεταφοράς  βατραχανθρώπων SAT εξοπλισμένα με  M134 Minigun έχουν απλωθεί στο Αιγαίο

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι ο τουρκικός στόλος πλέον που από χθες ξεκίνησε να βγαίνει σε μεγάλους αριθμούς στο Αιγαίο προκειμένου να εκτελέσει την ετήσια άσκηση «BEYAZ FIRTINA 2018» ή «Λευκή Καταιγίδα 2018» που σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.

Με αυτή την άσκηση η Άγκυρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως συνδιαχειριστής του Αιγαίου καθώς με την NAVTEX 0569/18, που εξέδωσαν οι σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας που δεν νομιμοποιούνται από κανένα διεθνή οργανισμό να εκδίδουν οδηγίες προς ναυτιλομένους και για περιοχές εντός FIR Αθηνών, καλούν όλα τα εμπορικά και αλιευτικά πλοία άνω των 300 τόνων να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του Τουρκικού Ναυτικού με έδρα την Σμύρνη και την Αττάλεια στην βάση της αρχής «χωρίς κόστος, χωρίς καθυστέρηση».

Με τις NAVTEX 0566/18, 0563/18, 0564/18 έχει δεσμεύσει τρεις περιοχές για διάφορα σενάρια της άσκησης.

Χθες στο κλείσιμο του «Θαλάσσιου Λέοντα» η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο συνολικά 20 αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Η τουρκική άσκηση «Sea Lion – 2018» ήταν τύπου CSAR ( έρευνας και διάσωσης) στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.

Η τουρκική Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά σημεία που βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά της Λέσβου και της Χίου .

Συμμετείχαν Τουρκικές ειδικές δυνάμεις, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης , μία 1 φρεγάτα, αεροσκάφος ΑΦΝΣ , ελικόπτερο διάσωσης, δύο αεροσκάφη μεταφοράς του Λιμενικού Σώματος, και 3 κορβέτες.

H Τουρκία επίσης εκδίδει συνεχώς παράνομες Navtex για πολλές περιοχές του Αιγαίου για την διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά. με τις Navtex που εξέδωσαν οι νεο-οθωμναοί προσπαθούν να απομονώσουν ελληνικά νησιά κάνοντας προσομοίωση πολεμικών επεισοδίων .

 isis-turkey-erdogan

By using this website you agree to accept our Privacy Policy and Terms & Conditions

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?