Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΜΠΙΛΑΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ISIS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ

Image result for ERDOGAN BEHIND ISIS

Αποκλυψη «βόμβα»: Ο Ερντογάν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS

Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Άνθρωποι προοδευτικοί, δημοκρατικοί, ορισμένοι από αυτούς και αριστεροί, αλλά η πλειονότητα των παρόντων ήταν πολίτες της Τουρκίας κουρδικής καταγωγής. Η συγκέντρωση ήταν προεκλογική, υπό την αιγίδα του κουρδικού διπλωματικού κόμματος HDP. Οι πολίτες χειροκροτούσαν, ορισμένοι χόρευαν κι άλλοι συζητούσαν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ξαφνικά δύο εκρήξεις. Ήταν η πλέον θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Στο έδαφος κείτονταν 109 νεκροί. Οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 500. Ήταν το 2015. Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ανακάλυψαν τα πτώματα δύο βομβιστών αυτοκτονίας. Αμέσως μίλησαν για ενεργό πυρήνα τζιχαντιστών του ISIS. Όντως, το Ισλαμικό Κράτος κρυβόταν πίσω από αυτήν τη βαρβαρότητα.

Τρία χρόνια μετά, ημέρα με την ημέρα, η ηλεκτρονική εφημερίδα «Ahval» αποκαλύπτει το σκοτεινό παρασκήνιο αυτού του φονικού. Οι δύο βομβιστές ήταν όντως τζιχαντιστές του ISIS. Πίσω όμως από την ενέργεια κρυβόταν ο σκοτεινός ιστός του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ταγίπ Ερντογάν. Το βαθύ κράτος του Ερντογανικού ισλαμισμού έδωσε την εντολή και κάλυψε τη βάρβαρη δραστηριότητα του ISIS.

Ο Ερντογάν έπρεπε να φοβίσει τον κόσμο και να συσπειρώσει τους οπαδούς του γύρω από το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας. Κλασική μέθοδος. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται παντού, όταν οι μηχανισμοί κάθε βαθέος κράτους πρέπει να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό με στόχο πολιτικές σκοπιμότητες.

Η αποκάλυψη της «Ahval»

Σύμφωνα με έρευνα της υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EUINTCEN», αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε η «Ahval», πίσω από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου 2015, με αποτέλεσμα τον θάνατο 109 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 500, είναι το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν!

Η βομβιστική επίθεση, η πιο αιματηρή στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, στόχευε τους διαδηλωτές της «Πορείας Ειρήνης», στην οποία συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις καθώς και υποστηρικτές των Κούρδων. Η ευθύνη αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Η συγκεκριμένη επίθεση ερχόταν σε συνέχεια των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ στις 5 Ιουλίου του ίδιου έτους, σε μια συγκέντρωση του κόμματος των Κούρδων (με πέντε νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες), και αυτής της 20ής Ιουλίου στην πόλη Suruc, εναντίον ομάδας αριστερών που σχεδίαζαν ταξίδι αλληλεγγύης προς τους Κούρδους που μάχονταν στο Κομπανί εναντίον των τζιχαντιστών (33 νεκροί και 104 τραυματίες).

«Το modus operandi της επίθεσης παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει η ευρωπαϊκή έκθεση, ωστόσο καταλήγει:

«Δεδομένων των συνθηκών (δεν υπήρχε σωματικός έλεγχος στους διαδηλωτές, ούτε στα πούλμαν που τους μετέφεραν, ενώ η αστυνομία ήταν σχεδόν απούσα), υπάρχουν λόγοι να θεωρούμε ότι σε αυτήν την περίπτωση παράγοντες του AKP ανέθεσαν την επίθεση σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».

Η μελέτη, επίσης, περιγράφει την πολιτική κατάσταση της εποχής, κατά την οποία το Κουρδικό Κόμμα (HDP) επιζητούσε την «ηρεμία και τον κατευνασμό της βίας» που είχε ξεσπάσει τότε στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρήσει τις θέσεις του στο τουρκικό κοινοβούλιο, πριν από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 1η Νοεμβρίου του 2015, οπότε και το κόμμα έλαβε το 10% των ψήφων.

Από την άλλη πλευρά, το AKP έχασε την πλειοψηφία στις εκλογές της 7ης Ιουνίου και «το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε εκείνη τη στιγμή ο Ερντογάν θα ήταν μια ειρήνη με τους Κούρδους».

Τι αναφέρθηκε στο δικαστήριο για το μακελειό

Στο δικαστήριο για την επίθεση στο Suruc, που συνεχίζεται αυτές τις μέρες, ακούστηκε ότι η αστυνομία είχε σταματήσει να παρακολουθεί τον βομβιστή του Ισλαμικού Κράτους Yunus Emre Alagöz, 11 ημέρες προτού ο αδελφός του Yusuf Alagöz αιματοκυλήσει την πόλη και τρεις μήνες πριν ο ίδιος υπάρξει ο ένας από τους δύο βομβιστές που πραγματοποίησαν το «χτύπημα» στον σταθμό του τρένου της Άγκυρας.

«Η αστυνομία είχε σταματήσει την παρακολούθηση του Alagöz, καθώς είχε συγκεντρώσει ήδη αρκετά στοιχεία για αυτόν. Εάν η παρακολούθηση είχε συνεχιστεί, τότε πιθανόν να μην είχαν σημειωθεί οι βομβιστικές επιθέσεις στο Suruc και στην Άγκυρα»Ο δικηγόρος Doğukan Tonguç Cankurt ανέφερε ότι «η αστυνομία είχε σταματήσει την παρακολούθηση του Alagöz, καθώς είχε συγκεντρώσει ήδη αρκετά στοιχεία για αυτόν. Εάν η παρακολούθηση είχε συνεχιστεί, τότε πιθανόν να μην είχαν σημειωθεί οι βομβιστικές επιθέσεις στο Suruc και στην Άγκυρα», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι Αρχές ήξεραν τι έκανε το Ισλαμικό Κράτος, «αλλά έκαναν τη στρουθοκάμηλο».

Μια άλλη δικηγόρος, η Ziynet Çelik, ανέφερε επίσης πως «το γεγονός ότι χρειάστηκαν 44 λεπτά για να καταφθάσουν τα ασθενοφόρα αποδεικνύει ότι υπήρξε παράβαση καθήκοντος». Συγκεκριμένα, υπήρχαν τρία ασθενοφόρα σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό του τρένου όταν σημειώθηκε η επίθεση, αλλά, σύμφωνα με τον καταγραφέα της διαδρομής τους, το ένα αποχώρησε από το σημείο χωρίς να παραλάβει κανέναν τραυματία και μόλις 16 από τους 500 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέσα στην πρώτη μισή ώρα από την έκρηξη.

Αντιθέτως, συνεχίζει η δικηγόρος, οι δυνάμεις καταστολής (σ.σ: τα ΜΑΤ) μαζί με υδροβόλα οχήματα κατά του πλήθους κατέφθασαν στο σημείο μόλις 14 λεπτά μετά την έκρηξη. Ενδεικτικά, σε μια φιλο-κυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον ίδιο χρόνο, στον χώρο υπήρχαν εκ των προτέρων 141 γιατροί, 24 ασθενοφόρα, ενώ δημιουργήθηκε επί τόπου ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

«Υπήρχαν τρία ασθενοφόρα σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό του τρένου όταν σημειώθηκε η επίθεση, αλλά, σύμφωνα με τον καταγραφέα της διαδρομής τους, το ένα αποχώρησε από το σημείο χωρίς να παραλάβει κανέναν τραυματία»

Ένας από τους κατηγορουμένους στο δικαστήριο, ο Suphi Alpfidan, ισχυρίστηκε ότι πολλοί αστυνομικοί του Γκαζιάντεπ γνώριζαν εκ των προτέρων για τις βομβιστικές επιθέσεις, όπως επίσης γνώριζαν προσωπικά τους «πυρήνες» της τζιχαντιστικής ομάδας που πραγματοποίησε τα χτυπήματα. Αξιωματικοί της αστυνομίας, πάντως, κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν κανέναν από τους υπόπτους της υπόθεσης.

Το δικαστήριο συνεχίζεται στις 12-13 Ιουνίου.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης «Δικηγορική Επιτροπή της 10ης Οκτωβρίου» (που έχει μέλη δικηγόρους και θύματα του συγκεκριμένου χτυπήματος) αναφέρθηκε ότι η υπόθεση επίτηδες «σέρνεται μέχρι να σαπίσει» στα δικαστήρια κι ότι υπάρχει συγκάλυψη των αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας, για τις παραλείψεις τους στο θέμα της παρακολούθησης των τζιχαντιστών που διεξήγαγαν τις επιθέσεις.

Ο βασικός ύποπτος για τον σχεδιασμό της επίθεσης στην Άγκυρα, ο Yunus Durmaz, παρακολουθούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ωστόσο, η αστυνομία δεν τον συνέλαβε ποτέΚατηγορούν, συγκεκριμένα, την αστυνομία για το γεγονός ότι δεν συνέλαβε εγκαίρως τους υπόπτους, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τους, «επιτρέποντάς τους» έτσι να πραγματοποιήσουν το μακελειό. Σημειώνουν ότι ο βασικός ύποπτος για τον σχεδιασμό της επίθεσης στην Άγκυρα, ο Yunus Durmaz, παρακολουθούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ωστόσο, η αστυνομία δεν τον συνέλαβε ποτέ.

Ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής θεωρούνταν «υψηλόβαθμος» του Ισλαμικού Κράτους στο Γκαζιάντεπ και υπεύθυνος για τις επιθέσεις στην Άγκυρα και στο Suruc. Ο ίδιος αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του στο Γκαζιάντεπ, στις 19 Μαΐου του 2016.

ΠΗΓΗ: Ahval/zougla.gr

periodista.gr

Ahval reveals a top secret EU report: »AKP commissioned ISIS for Ankara Massacre»

An EU’s official intelligence body EUINTCEN report, of which Ahval has obtained a copy, has suggested that the October 10, 2015 suicide bombing of a peace march outside the Ankara train station may have been committed on the orders of Turkey’s ruling Justice and Development Party (AKP).

The bombing, in which two bombers belonging to the Islamic State (ISIS) blew themselves up in the midst of a crowd made up largely of leftists and Kurdish sympathisers, was the deadliest terrorist attack in modern Turkish history, killing 109 civilians and injuring 500 more.

It followed ISIS bombings of a pro-Kurdish political party rally in Diyarbakır on July 5, in which five were killed and over 100 injured, and on a group of leftists in the town of Suruç in Turkey who were planning a trip in solidarity with the Kurdish Syrian town of Kobani on July 20, in which 33 were killed and 104 injured.

The three-page long EUINTCEN  report was circulated apparently as an urgent, top classified briefing note, dated October 13, 2015 – only three days after the attack.

“The modus operandi of the attack (suicide bombers) points to Da’esh,” report notes, and offers a conclusion:

“Given the circumstances (arriving buses with demonstrators not searched, police almost absent at the huge demonstration), there is reason to believe that in this case, forces within the AKP commissioned the Da’esh operatives.”

The report also described the political situation, in which a Kurdish political party, the Peoples’ Democratic Party, was desperately seeking to calm down renewed violence in Turkey’s southeast in order to retain its seats in parliament at upcoming November 1 elections by overcoming Turkey’s 10 percent electoral threshold.

On the other hand, the AKP had been deprived of its majority at elections on June 7, and “the last thing Erdoğan really wants at this juncture is a Kurdish peace,” the report said.

At a hearing in the trial over the case in November 2017, the court heard that police had stopped monitoring ISIS bomber Yunus Emre Alagöz 11 days before his brother Yusuf Alagöz carried out the Suruç bombing and three months before he would be one of two bombers involved in the Ankara train station attack.

A lawyer for the prosecution, Doğukan Tonguç Cankurt, said that police had cancelled their phone tapping of Alagöz on the basis of having collected sufficient evidence on him.

“If this tapping had continued, maybe neither the Suruç nor the train station massacres would have taken place,” Cankurt said.

He said that public officials had known what ISIS was doing and they had buried their heads in the sand.

The fact that it took medical teams 44 minutes to reach the scene of the blasts was clear negligence, another lawyer, Ziynet Çelik, said.

There were three ambulances within a short distance of the train station, but according to their GPS records one of them left the scene without taking any wounded demonstrators following the blast, and only 16 wounded out of over 500 were taken to hospital within the first half hour, she said.

In contrast, riot police had arrived on the scene with water cannons within 14 minutes, she said, and at a similar size, but government-endorsed, open-air meeting the year before there had been 141 first aid specialists, 24 ambulances and a crisis centre, Çelik said.

One of the suspects in the trial, Suphi Alpfidan, claimed that several Gaziantep police officers had known about the bombings and had personally known the ringleaders among the Gaziantep ISIS cell that carried them out.

Policemen Tahir Sarıışık of the Intelligence Branch and Bestami Duman of the Anti-Terrorism Branch, who had been named by Alpfidan, testified that they neither knew nor had spoken to any of the suspects in the case.

The new round of hearings on the trial is set on June 12 -13.

In a recent press conference, members of the »October 10 Lawyers’s Committee» (defence attorneys of the victims) claimed that the case was being dragged deliberately ‘to rot’ and that the security staff responsible for severe oversights in the surveilllance of the suspects from ISIS were not put on trial in an attempt for a cover up. They accuse the police in the city of Antep for not arresting the suspects despite wiretapping, and ‘allowed them’ to conduct the massacre.

Left wing Duvar reported on June 9 that despite the fact that Yunus Durmaz, the prime suspect for planning of the Ankara attack was on the watch list of the Police forces in Gaziantep, including having an arrest warrant on him. Nevetheless the police did not arrest him.

Yunus Durmaz is known as an emir of the ISIS in Gaziantep and also accused for planning of both the Suruç and the Ankara bombings. According to the same report on Duvar, there was an arrest warrant issued by an Istanbul court on Durmaz on November of 2013 but the Gaziantep police did not arrest him.

It was reported that Durmaz blew himself up during a police raid to his house in Gaziantep, on 19 May 2016.